Cube

Abbas MTB Specialist

För att se vilka cyklar som finns eller som är på väg in från Cube, välj den variant du är i behov för att komma vidare.

Ungdom


Cyklar i ålderspann två år upp till tonåring.
Crosscountry


En crosscountry-mountain bike är den variant som lämpar sig för stigcykling, grusvägsåkning, ja egentligen för alla slag av cykling. Den finns som hardtail (enbart dämpning fram) och som heldämpad (dämpning både fram och bak). Cykeln är formgiven för att cykla snabbt, man har oftast en någorlunda framåtlutad position och aggressiv och brukar oftast ha en slaglängd på dämpningen från 60-120 mm.

Trail


Är det stigar som gäller, så ska man ta en titt på denna variant av mountain bike. Dessa cyklar är tack vare sin geometri lättare att köra med i terräng och klarar av brantare och tekniska utförskörningar. De finns som hardtail (enbart dämpning fram) och som heldämpad (dämpning både fram och bak) och brukar oftast ha en slaglängd på dämpningen från 120-140 mm.

Enduro


Jämför man all mountain-varianten med enduro-varianten, så är det mer oklart vad skillnaden är. Den är mer allround än en all mountain, enduro brukar ha mycket mer kvickhet i hanteringen än all mountain. Den påminner mer om en trail-variant, men med den skillnaden att den har större slaglängd. Brukar oftast ha en slaglängd på dämpningen från 140-170 mm.

Dirt/ fun


En dirt/ fun-cykel är rätt för dig som gillar att hoppa, trixa och lattja på din mountainbike. Dirt cyklar är byggda för att vara smidiga och lätta att hantera när du cyklar på dem. 

eBikes


Inom e-segmentet finns det just nu ett fåtal eMTB-cyklar i Sunne-butiken. Är du ute efter en annan variant av eBike, då ska jag försöka hjälpa dig med att få hem den. Fråga gärna.

Standardcyklar


En cykelbutik är ingen cykelbutik, om det inte finns några standardcyklar. Kolla gärna in vilka det finns i butiken, finns inte den variant eller modell som du skulle vilja ha. Tveka inte att fråga, oftast går det att få hem cyklar efter dina önskemål.