Tillbehör och komponenter

Tillbehör och komponenter


Vad mera behöver man ha förutom en cykel?


Just den delen är rätt så svår när man börjar t.ex. med mountain biking. Så klart kan man låta bli att handla, eller just köpa hur mycket som helst. Men är det precis det man är i behov av. Utan att låta kaxigt, så tror jag att jag har lyckats hyfsat bra med att få ett relativt brett utbud i butiken.

Tanken med de tillbehören jag har i butiken är att man ska kunna komma in "naken" och gå full påklädd ur butiken igen. Det låter kanske lite märkligt med en sådan jämförelse, men kom och ta en titt på det som finns och avgör själv eller med hjälp av mig det du behöver ha, för att få bästmöjliga upplevelse därute på cykeln.

OneUp Components


OneUp Components är ett litet team av passionerade mountainbikers baserade i Squamish, B.C. Kanada. De tillverkar produkter som de vill ha på deras cyklar. De är dedikerade till att ge det genuina för mountainbikecyklister.

OneUp grundades av Chris, Jon och Sam tre tidigare Race Face-ingenjörer.

SQlab


På SQlab, med deras medicinska specialister, lägger de stor vikt vid utveckling av produkter på behovet av ergonomi och hälsoaspekter vid cykling.

Muc-Off


Muc-Off är stort för att de är aktiva. Oavsett om det är på ett berg, trail eller i skateparken, de älskar bara att vara ute och gå stort. De är besatta av att göra de mest innovativa vårdprodukterna för att hålla dig och dina leksaker optimala och få dem att se ut som nya när du är klar!

Nu finns det ett ännu större utbud i butiken.

Crankbrothers


Sedan 1997 har deras designfilosofi varit enkel: börja med en tom sida och avsluta med en produkt som gör varje tur bättre än den förra. Crankbrothers har vuxit till att bli ett globalt erkänt och ledande märke av pedaler, hjul, dropper-posts, pumpar, verktyg och tillbehör. Testad och beprövad av idrottare i världsklass, konstruerar de mountainbike-komponenter som ger överlägsen funktion.

Pirelli


Pirellis vision är att röra alla framåt genom teknik och socialt framgång. 

Pirellis syfte är kontinuerlig att förbättra sig med hänsyn till ett hållbart miljömässigt sätt.

Pirellis mål är att ge högkvalitets däck för att du ska kunna komma framåt på ett säkert sätt.


MilKit


MilKit utvecklades i Schweiz efter att en mountainbike-resa i Moab, USA, blev kort på grund av en punktering och torkat tätningsmedel. En enkel punktering som lätt skulle ha förseglats om tätningsmedlet fortfarande hade varit effektivt. Det här är ett problem som alla som cyklar slanglöst känner igen.


Deras mål är att underlätta vardagen för cyklisterna med innovativa produkter och att bli en ledande leverantör av smarta cykellösningar.

CushCore


Kör snabbare, CushCore ger en 12% mjukare åktur och 3% minskat rullmotstånd. Kör med mer kontroll, mer fart och mindre trötthet. Det är som att ta mindre slag i en kamp.


Gå större, CushCore förbättrar fjädringen med 16% och minskar dämpningen från stora slag med 50%. 

CL Brakes


CL Brakes tillverkar högpresterande sintrade metallbromsbelägg. Deras erfarenhet och expertis används för att utveckla material för racerbilar, motorcyklar och mountainbikes.


CL Brakes utvecklar ständigt sina produkter med de senaste högteknologiska material på världsnivå.

Gemini Lights


Levererar högkvalitativ belysning för fritids- och industriellt bruk, tävlingsidrott och dagliga pendlare till en konkurrenskraftig prispunkt.


De fokuserar på att hålla priserna låga genom att kombinera kanadensisk design och teknik med effektiv och kostnadseffektiv tillverkning i Asien.

Alpinestars


Alpinestars är sedan starten 1963 en världsledande tillverkare av professionella racingprodukter, motorcykelairbagsskydd, högpresterande kläder och tekniska skor.


Alpinestars förstår att den bästa designen och forskningen uppnås under extrema förhållanden. Engagemanget i Formel 1, NASCAR, AMA och World Motocross och MotoGP har lett till skapandet av den mest avancerade tekniska utrustningen för världsracingens bästa idrottare.

Rockshox


Är en del av SRAM-företaget, där Rockshox står för allt som är och har att göra med dämparen.

MET


METs uppdrag syns i allt de gör:

för att skapa ikonisk formgivning som väcker förtroende och förbättrar cykel-upplevelsen.


Det sker genom att lära sig, förfina och utveckla produkter som ska vara säkrare och mer innovativa med varje generation.

fi`zi:k


grundades 1996 och har som mål att skapa den mest sofistikerade, inspirerande och vackra utrustningen för världens mest kräsna cyklister.

Five Ten


Är en tysk tillverkare av mountainbike, klättring och vandringsskor. Ursprungligen ett amerikanskt varumärke grundat i Kalifornien 1985 av Charles Cole, blev Five Ten en av de bästsäljande klätterskorstillverkarna världen över i oktober 2011.

Ryders Eyewear


Deras arv är synonymt med Vancouver's North Shore när mountainbike bara började som en sport i början av 80-talet. Terrängcykling, vägcykling och uthållighetssporter utgör de mest unika och utmanande miljöerna för glasögon.


Allt de gör påverkas av deras strävan efter äventyr, deras kärlek att förse likasinnade med hårt arbetande redskap och vår överväldigande känsla av gemenskap.

BikeFinder


Världens första GPS-spårning och försäkring i ett. Spåra din cykel från din mobil – med inklusive försäkring utan självrisk.

GripGrab


På GripGrab brinner de för att cykla och skapa viktiga, funktionella produkter som gör din resa eller pendling bekvämare. Är det kallt, vått, blåsigt eller varmt, du ska inte behöva oroa dig för vad du har på dig, utan bara njuta av att det fungerar. Fantastiska funktionella tillbehör för alla säsonger som inspirerar och gör att du kan åka mer.

Smith


Smith Optics, Inc. grundades 1965 i Sun Valley, Idaho, med skapandet av de allra första glasögonen med en förseglad termisk lins. Denna uppfinning skulle revolutionera skidåkning och göra Smith till det ledande och världsomspännande varumärke det är idag. Smith har blivit synonymt med innovativa, hållbara, högkvalitativa produkter inom glasögon, och hjälmmarknaden.

PurePower


PurePower.dk en dansk leverantör av energiprodukter med de bästa produkterna för din träning.

Deras många års erfarenhet av mat innebär att de vet vad som är viktigt när det gäller näring för dina träningspass. Det viktigaste är kvaliteten på råmaterial, smak och konsistens, och därför äventyrars det aldrig på produkterna.

e*thirteen


Passionen för körningen sitter djupt hos e*thirteen och det är ute på stigen de uttryckar sig. De konstruerade komponenter kan hjälpa dig att köra med större förtroende, förbättra din prestanda och ha det roligare - oavsett terrängen eller förhållanden, oavsett om du bygger en ny cykel eller uppgraderar din nuvarande, så är e*thirteen dedikerad för att tillhandahålla lösningar du kan lita på för att få den ultima upplevelsen.


Magura


Över 125 år av MAGURA. Sedan 1893 har bromskomponenter från Bad Urach stått för prestanda och tillförlitlighet "Made in Germany". En exklusiv inblick i tillverkningen på platsen i Schwabiska Alb.


Woolf Tooth


Wolf Tooth grundades för att designa och tillverka precisionscyklingsprodukter som betonar funktion, prestanda och tillförlitlighet för att möta behoven hos cyklisterna.


Rudy Project


Glasögonen från Rudy Project ger det cyklisten behöver ha om det nu ska vara slipade eller oslipade linser. Titta in för att se utbudet på dessa läckra glasögon som har funnits sedan 1985 och dessutom kommer från Italien. 


Michelin


Vem känner inte däcktillverkaren Michelin, sedan januari 2022 finns detta märke tillgängligt i butiken. 


Evoc


Går du i tankarna om att börja köra med ryggsäck, då borde du absolut ta en titt på de produkterna som finns i butiken. Känn och kläm och avgör själv om det är värt att ha.

Leatt


Sydafrikanska Leatt har blivit känd för deras nackskydd, men numera skapas det dessutom underbara praktiska kläder, hjälmar, skyddsprodukter för mountain biking. 

Industry Nine


Varje åktur, varje mil, varje hopp, barriär, rotsektion, klättring, intervall, berm och droppe... Industry Nine levererar orubbliga prestanda med stil.

Race Face


Född av en nödvändighet...
Race Face skapades av en grupp inbitna mountainbikecyklister som är angelägna om att göra saker annorlunda. När redskapen inte kunde hänga med i åkningen gjorde vi en egen. Bergen nära Vancouver visade sig vara den perfekta lekplatsen för att drömma om och testa legendariska delar.