Webbshop

Vilka är vi?


Abbas Bike Workshop består av ett gäng cyklister, som bara njuter varenda sekund på cykeln. 


Grundaren till Abbas Bike Workshop är Harold Abbas, "mitt mål i livet är att kunna njuta mountain biking så länge det går om det nu är på eller bredvid sadeln".


Erik Lindh knackade på butikens dörr våren 2021 med frågan ifall han kunde få börja jobba hos Abbas, resultatet är att han redan går in i sitt tredje år som mekaniker.


Sen kom ambassadören Niklas Engström i bilden, vi hittade varandra och har skapat idéer som gynnar båda våra företag.


Hösten 2022 var det Leon Bergsjö som undrade ifall han också kunde få börja jobba i verkstan och där är vi nu ett och ett halvt år senare och så ska han dessutom börja köra enduro mountain bike-tävlingar genom Team Abbas Bike Workshop.


Hösten 2023 var det dags att ta in Karl Lindh, lillebror till Erik, i verkstaden för att utöka teamet till fyra. Karl är även våran sociala medier-nisse, plus att även han kommer att köra enduro mountain bike-tävlingar genom Team Abbas Bike Workshop.


Harold: "För mig är det en ynnerst att kunna ge ungdomarna möjligheten att få uppleva hur det är att jobba med cyklar och speciellt mountain bike som vi alla älskar. Tillsammans fortsätter vi utmana varandra för att erbjuda våra kunder det bästa av oss."


Från och med säsong 2024 utöker vi Abbas Bike Workshop med Team Abbas Bike Workshop. Teamet är till för att sprida det Abbas står för och det kan vara genom att åkaren i teamet kör tävlingar, är aktivt på sociala medier eller på något annat vis. Årets team åkaren är:

Dessa grabbar får chansen att jaga sina drömmar i ett tidigt skede. Så som alltid, mountain biking är en frihet och ger glädje. Inga måste, bara njuta, så att vi tillsammans skapar ett ännu större sug att fler ska börja med denna underbara variant av cykling!Harold Abbas

Grundare

Leon Bergsjö

Mekaniker, TEAM-åkare

Paul Sprengel

Influenser, TEAM-åkare

Erik Lindh

Mekaniker

Karl Lindh

Mekaniker, TEAM-åkare

Niklas Engström

Ambassadör

Team Abbas Bike Workshop

Vill du bli en del av nysatsningen med tävlings teamet och veta mera om alla partners som möjliggör denna satsning...

Harold Abbas

Harold Abbas

grundare, biker & testpilot


1991 var det året jag (Harold Abbas) köpte mig min allra första mountain bike. Det var därefter det gick "utför"!

 

Från dag ett fastnade jag för denna underbara variant av cykling. Sedan första gången har jag oavbrutit hållit på med mountain biking och målet är att jag fortfarande kan rulla runt på min hoj vid 100-års ålder..."den hundra åriga mountainbike-cyklisten från Nederländerna som flyttade till norra Värmland och rullade vidare!" 

 


Erik Lindh

Erik Lindh

mekaniker, testpilot, enduro-racer


”Änduro räjser från Värmland #gräddglass”

 

Harold: "En fåordig kille med hjärtat på rätt plats."


Leon Bergsjö

Leon Bergsjö

mekaniker, TEAM-åkare


Leon Bergsjö  är 16 år (2024) gammal,  bor med sin Pappa i Västra Ämtervik. Gillar att cykla, åka skidor och snowboard. Hänger en hel del med sina kompisar under  fritiden i hans stora förkärlek, EPA-traktoren. Har även jobbat en del på fd. Sunne Ski & Bike som lift vakt på vintertid och banbyggare på sommartid. "Jag är också väldigt tacksam för att kunna få vara här i butiken hos Harold och få kunskap om cyklar och mycket annat."😃


Karl Lindh

Karl Lindh

mekaniker, TEAM-åkare


Reklamnisse Karl, vårt allt i allo. Älskar rulla på bakhjul och gôtt häng med cykeln. När det är en sån dag att det är dags för något annat, så är det på trumsetet Karl går loss på. 

 


Paul Sprengel

Paul Sprengel

influenser, TEAM-åkare


Hej!

Jag heter Paul och är 15 år (2024) gammal och älskar cykla. Och när jag inte är i skolan så brukar jag alltid vara ute och bygger mina egna hopp. Jag lägger ut små filmer på TikTok för att inspirera andra att också bygga. Sommaren 2023 har jag börjat tävla enduro MTB och tycker att det är jättekul.

 


Niklas Engström


Niklas Engström

stolt ambassadör och testpilot för Abbas Bike Workshop


Min resa som MTB-cyklist:
intresset för MTB har egentligen alltid funnits där, men det var när jag 2015 provade downhill i Sälens bike park för första gången, som jag verkligen föll för sporten! Jag var fast!


Nu, 9 år senare har jag hunnit köra Megavalanche två gånger och fem enduro-tävlingar här i Sverige. Tävlingar i all ära, vilket varit väldigt häftigt, men det är resorna med grabbarna till alla bike parks runt om i Världen som varit det absolut bästa!


Trailbuilding är nåt jag uppskattar, nästan lika mycket som cyklingen själv. Det började i de lokala bergen och som senare ledde till att jag byggde den röda leden Gyda hos Sunne Ski & Bike.


Nu hoppas jag att fler Värmlandsbor börjar med MTB, framförallt enduro och downhill. Vilket jag är väldigt glad över att få inspirera fler till, genom att få vara ambassadör åt Abbas Bike Workshop på min GT Force Elite.


Ses på stigarna!